Misiunea cercetăşiei

"...Dar adevărata cale a fericirii este de a oferi fericire celorlaţi. Încercaţi să părăsiţi acest pământ după ce l-aţi făcut ceva mai bun decât l-aţi găsit. Iar dacă va veni rândul să muriţi , muriţi fericiţi, gândindu-vă că nu v-aţi pierdut timpul, ci l-aţi folosit aşa cum ttrebuie."
Robert Baden Powell

miercuri, 17 noiembrie 2010

Taramul Aventurii

Stim ca sunteti cu patrulele in diferite etape ale sistemului de progres. Noi va propunem o abordare probelor din Trofeul celor Sase Cai din toate cele patru perspective:

1. Campie – daca inca nu au ajuns la ciobanas, acestea pot fi un fel de provocari pe care le au inainte de a-l intalni, ca si provocari ale Tinutului temerarului. Daca au ajuns la ciobanas, proba poate fi considerata ca si inceperea calatoriei lor si ce mai ramane de facut in campie sa fie reprezentata de aceasta.

2. Podis – puteti incadra intreg Trofeul la podis, ca probe pe care negustorul si hangita le dau pentru a le testa capacitatile.

3. Deal – ca si la podis, poate sa presupuna incadrarea intregului proiect, insa puteti sa introduceti padurarul, odata cu calea mintii, care ii primeste la el dupa ce acestia dovedesc ca merita. Celelalte cai, mai ales ca se potrivesc cadrului de iarna (pana la Calea Lumii) pot fi facute tot sub ghidajul padurarului. Apoi, odata cu Calea Lumii, numai bine ajung in oras, unde dau de politista si-si fac socialul. Calea cailor poate insemna posibilitatea de a trece spre munte.

4. Munte – este proiectul lor de final, ca patrula. Toate cele sase cai sunt insumarea cunostintelor si aptitudinilor ce le-au dobandit pana acum la cercetasi si acum le utilizeaza pentru etapa finala a temerariatului

Ca idee, nu se ramane numai la campie pe parcursul intregului proiect. Primele doua cai, poate, insa odata ce lucreaza in patrula si si=-au asumat valorile cercetasesti, cred ca e important sa-si depuna promisiunea si sa treaca spre podis.

Nu uitati sa tineti cont de regulament. Calitatea materialelor care sunt trimise, termenele limita, toate precizarile trebuie respectate pentru a avea un eveniment veritabil cercetasesc. Noi le aducem aminte la finalul provocarilor sa consulte tot timpul regulamentul. Dar o atentionare in plus nu strica.

Speram ca timpul este suficient de bun (lung), asa incat sa nu aiba probleme la scoala sau acasa si sa isi rezolve probele.




Buna, dragi temerari!



După o perioadă lungă de așteptare, iată a sosit prima probă din Trofeul celor Șase Căi - Calea Minții! Sunteți gata? Vă rugăm să aveți în vedere REGULAMENTUL atașat, care conține o serie de detalii importante pe care trebuie să le luați în calcul. De asemenea, vă mai atenționăm:
- nu salvați materialele pe un singur calculator - calculatorul se poate virusa, pot să se șteargă accidental și e păcat de munca voastră
- vă rugăm nu mai faceți poze cu telefonul din care să nu înțelegem nimic! Împrumutați un aparat, folosiți blitz-ul la nevoie, tot ceea ce trebuie pentru ca noi, ca juriu, sa ne dăm seama de ceea ce vreți să faceți.
- distrați-vă continuu, căci în fond acesta e scopul: să vă simțiți bine împreună, ca patrulă.


Mult succes!


Echipa Națională de Temerari

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate